Getoonde prijzen zijn vanaf-prijzen, exclusief € 29,50 boekingskosten.
Goedkope vliegtickets Ryanair

Inchecken bij Ryanair

Inchecken op Ryanair-vluchten

Je kent het wel: je bent al een tijdje aan het aftellen voor je volgende trip en opeens is het zover! Maar wat moet je nu allemaal nog regelen? Is het mogelijk om online in te checken? En hoe laat moet je eigenlijk op de luchthaven zijn? Geen zorgen, wij zetten even alles op een rijtje!

(Online) inchecken bij Ryanair

De standaard (gratis) online check-in bij Ryanair is eenvoudig en kan overal gedaan worden. Je kunt tussen 48 uur en 2 uur voor vertrek online inchecken. Klanten die een stoel hebben gereserveerd tegen betaling, kunnen dit al tussen 60 dagen en 2 uur voor vertrektijd.

Je checkt gemakkelijk in via je telefoon, tablet of computer op de site van Ryanair. Hiervoor kun je ook de Ryanair App gebruiken. Haal je boeking op met het reserveringsnummer en e-mailadres dat op je boekingsbevestiging/e-ticket staat, dus niet je eigen e-mailadres. Daarna krijg je de mogelijkheid zitplaatsen te kiezen en evt. te reserveren. Even de boardingpass downloaden en je bent good-to-go!

Inchecken op de luchthaven zelf bij een van de check-in balies kan uitsluitend tegen betaling van € 55 p.p. Hou hiervoor je boekingsbevestiging en paspoort bij de hand. Zorg dat je voor sluiting van de incheckbalies incheckt en eventueel je bagage afgeeft.

Overzicht geadviseerde tijden Ryanair
Early check-in (bij gereserveerde zitplaats)

Tussen 60 dagen en 2 uur voor vertrek

Standaard (gratis) online check-in

Tussen 48 en 2 uur voor vertrek

Fysiek inchecken

2 uur van tevoren (Europese vluchten)

Check-in balies open

Vanaf 2 uur voor vertrek (en ze sluiten 40 minuten voor vertrek)

Begin boarden

Minimaal 30 minuten voor vertrek bij de gate zijn – check je boardingpass voor het tijdstip!

Sluiten gate

20 minuten voor vertrek

In het algemeen geldt het advies om ruim op tijd op de luchthaven te zijn. Vooral in drukke vakantieperiodes is dit noodzakelijk. Paspoort- en veiligheidscontroles en het instappen kunnen langer duren dan verwacht.