Getoonde prijzen zijn vanaf-prijzen, exclusief € 29,50 boekingskosten.

Goedkope vliegtickets Lourdes

Vanaf

Goedkoop vliegen naar Lourdes

De bedevaartplaats Lourdes is een erg belangrijke stad voor katholieken, waardoor er veel pelgrims naar de stad reizen. Naast de vele religieuze monumenten, zoals de Rozenkransbasiliek, ontdek je hier echter nog veel meer. Ga op stap in de Pyreneeën om de mooie natuur van Zuid-Frankrijk te ontdekken of geniet van een wandeling door het sfeervolle centrum van de stad.

Vliegen naar Lourdes

Lourdes heeft geen vliegveld, waardoor je naar andere steden in de omgeving vliegt. Kies er bijvoorbeeld voor om naar Toulouse te vliegen. Op de pagina met al onze Toulouse vluchten vind je eenvoudig de beste vliegtickets. Vanuit Amsterdam vertrekken er rechtstreekse vluchten met KLM, die er 1 uur en 50 minuten over doen. Met Air France reis je ook met een overstap naar Toulouse, dat op ongeveer 175 kilometer rijden ligt van Lourdes. Het vliegveld van de stad Pau ligt met 65 kilometer nog dichterbij Lourdes. Vanaf Schiphol vlieg je met Air France of KLM met een overstap. Deze reis naar Lourdes duurt meestal 4 tot 6 uur.

Vluchten naar Lourdes

Lourdes herbergt veel religieuze monumenten, die gebouwd zijn naar aanleiding van de verschijning van Maria aan het meisje Bernadette. Hoogtepunten in de stad zijn de kerken Église de Sainte-Bernadette en Sanctuaires Notre-Dame de Lourdes. In de stad ontdek je echter nog veel meer andere bijzondere bezienswaardigheden:

  • Château Fort: dit prachtige fort, dat uit de middeleeuwen stamt, ligt op een heuvel in de stad. In het gebouw is het Musée Pyrénéen gevestigd, waar je onder meer lokale kunstvoorwerpen bewondert.
  • Pic du Jer: voor een weids uitzicht op de stad en zijn omgeving ga je lopend of met een treintje naar de berg Pic du Jer.

Lourdes ligt in de uitlopers van de Pyreneeën, waardoor de stad een goed startpunt is om de mooie omgeving te verkennen. Hier gaan wij graag naartoe:

  • Grottes de Bétharram: ten westen van Lourdes liggen de spectaculaire Grottes de Bétharram, die onder meer met een treintje op lopend te bezichtigen zijn. Onderweg zie je de mooiste stalagmieten en stalactieten.
  • Parc national des Pyrénées: dit grote nationale park ligt ten zuiden van Lourdes en beschermd de bijzondere flora en fauna van de Pyreneeën. Er zijn honderden kilometers aan wandelpaden aangelegd en in de winter zijn er mogelijkheden om te skiën, bijvoorbeeld in de plaatsen Cauterets en Val d’Azun.

Goedkoop naar Lourdes

Op Vliegtickets.nl boek je eenvoudig je retour Lourdes. Bij ons vind je namelijk op één site alle beschikbare vliegtickets naar Lourdes, waardoor je de vluchten goed vergelijkt. Na het ingeven van je data selecteer je makkelijk op de prijs of reistijd, zodat je zeker weten een goede keuze maakt. Daarnaast vind je bij ons regelmatig een fijne Lourdes aanbieding. Wil je naast Lourdes ook naar andere delen van Frankrijk, zoals Parijs en de Côte d’Azur? Kijk dan snel op de pagina met al onze vluchten naar Frankrijk.

De beste vluchten naar Lourdes

Benieuwd naar een andere bestemming? Vlieg anders naar…

Praktische informatie voor je vlucht naar Lourdes