Getoonde prijzen zijn vanaf-prijzen, exclusief € 29,50 boekingskosten.
Griekenland, Europa - Thessaloniki

Goedkope vliegtickets Thessaloniki

Vanaf

Vergelijk en vind goedkope vliegtickets naar Thessaloniki

Vliegtickets naar Thessaloniki

De tweede stad van Griekenland en de hoofdstad van de regio Centraal-Macedonië is Thessaloniki, ook wel Saloniki genoemd. Deze stad staat bekend om haar lange geschiedenis, bijzondere architectuur en rijke cultuur. Thessaloniki heeft gedurende haar geschiedenis altijd een belangrijke rol vervuld en de stad is nog altijd gevuld met symbolen die naar dit verleden verwijzen. Maar daarnaast is Thessaloniki een jonge en hippe stad, met een bruisend uitgaansleven en een spannende creatieve scene. Met vliegtickets naar Thessaloniki mag een uitgebreid bezoek aan deze stad, wellicht als onderdeel van een verdere rondreis, niet ontbreken.

Bezienswaardigheden

Het belangrijkste symbool van Thessaloniki is de Lefkos Pyrgos, de witte toren. Dit uit de 15e eeuw stammende bouwwerk was onderdeel van de oude stadsmuur. Een andere belangrijke trekpleister is de Triomfboog van Galerius, die uit de Romeinse tijd stamt en gebouwd is om de overwinning op de Perzen te vieren. Bijzondere kerken zijn de kerk van Acheiropoietos uit de 4e eeuw, de Rotonda, wat tegenwoordig een museum is, en de Hagia Sofia, een kleinere versie van de gelijknamige kerk in Istanbul. Naast deze architectonische pracht kent Thessaloniki een aantal fraaie musea, zoals het Archeologisch Museum, het Museum van de Byzantijnse Cultuur en het Museum voor Hedendaagse Kunst. Het populairste plein van de stad is het Aristoteles plein, waar het met de vele cafés en restaurants altijd gezellig is.

Van en naar het vliegveld

Met vliegtickets naar Thessaloniki reist u naar het vliegveld genaamd Thessaloniki Macedonia. Het vliegveld ligt op circa 13 kilometer van de stad. De makkelijkste manier om in het centrum te geraken is met de bus, buslijn 78 om precies te zijn. In 45 minuten reist u met deze bus naar het treinstation in het centrum van Thessaloniki. De bus rijdt 24 uur per dag en vertrekt elk half uur.

Boek uw vliegtickets naar Thessaloniki

De rijke Griekse historie en het hedendaagse Griekenland vinden de perfecte balans in Thessaloniki. Wilt u deze stad bezoeken? Vliegtickets.nl helpt u daarbij door de meest voordelige vliegtickets naar Thessaloniki voor u beschikbaar te maken. Boek nu uw reis!