Getoonde prijzen zijn vanaf-prijzen, exclusief € 29,50 boekingskosten.
Goedkope vliegtickets Porto

Vliegtickets Porto

Vanaf

Vliegen naar Porto

Aan de Costa Verde, in het noord-westen van Portugal, ligt de havenstad Porto. Na Lissabon is Porto de grootste stad van Portugal en staat het bekend als herkomstplaats van de drank port. Met vliegtickets naar Porto vlieg je naar een heuvelachtige stad met middeleeuwse straatjes, grote kerken en gezellige pleinen. Naast prachtige oudbouw is de stad een belangrijke en toonaangevende stad op het gebied van moderne architectuur. Naast een vooruitstrevendheid bestaat er in de stad ook liefde voor traditie, wat blijkt uit het karaktervolle oude centrum en de authentieke atmosfeer. Bovendien is Porto een rijke cultuurstad.

Coronavirus-reisadvies Porto

Welke coronavirus-maatregelen zijn er in Porto?

Welke coronavirus-maatregelen zijn er in Portugal en wat is de gezondheidssituatie? Voordat je er op vakantie gaat kunnen we ons voorstellen dat je wilt weten wat je kan verwachten. Zijn horeca en winkels bijvoorbeeld open op locatie? En is een mondkapje en / of afstand houden verplicht? Bekijk het laatste corona-reisadvies voor Portugal waar je al deze informatie terugvindt. Zo ga jij goed geïnformeerd en voorbereid op reis naar Porto in of na coronatijd!

Mag ik naar Porto vliegen i.v.m. corona?

Wat is het reisadvies voor Porto? Het Ministerie van Buitenlandse zaken geeft hier up-to-date informatie over. Bekijk direct het actuele reisadvies voor Porto in Portugal. Op de reisadvies-kaart van Nederlandwereldwijd.nl kun je 4 kleuren tegenkomen. Groen: geen bijzondere veiligheidsrisico’s, Geel: let op, veiligheidsrisico’s, Oranje: alleen noodzakelijke reizen, Rood: niet reizen. Lees je goed in om je voor te bereiden op een reis naar Porto in of na coronatijd.

Van Schiphol naar Porto

Een bezoekje brengen aan de Portugese havenstad Porto is het hele jaar door een goed idee. Je vliegt vanaf Amsterdam al in twee en een half uur naar deze prachtige cultuurstad! Dagelijks worden er rechtstreekse vluchten van Schiphol naar Porto uitgevoerd door de luchtvaartmaatschappijen TAP Air Portugal, KLM en Transavia. Vluchten met een overstap doen er rond de vier à vijf uur over en worden uitgevoerd door Air Europa, Lufthansa, Iberia Express en vele anderen.

Vanaf Eindhoven of Brussel

Ook is het mogelijk om te vliegen naar Porto vanuit Eindhoven Airport. Vanaf hier vertrekken er dagelijks directe vluchten naar Porto met Ryanair. Is Brussel dichterbij voor jou? Vanaf Brussels South Charleroi Airport vlieg je ook met Ryanair binnen twee en een half uur rechtstreeks naar Porto!

Goedkope vliegtickets Porto

Naar het centrum van Porto

Het vliegveld van Porto heet Francisco Sa Carneiro en bevindt zich op twintig kilometer afstand van de stad. Met de metro of bus bereik je gemakkelijk binnen 25 minuten het centrum van Porto. Voor je het weet plof je neer op een terras in het oude centrum en geniet je van een glaasje port! Bij Vliegtickets.nl vind je altijd de beste vluchtmogelijkheden om goedkoop te vliegen naar Porto. Bekijk nu het aanbod.

Vergelijk en vind goedkope vliegtickets naar Porto

Bezienswaardigheden

Voor liefhebbers van moderne architectuur is Porto een pelgrimsoord. Er zijn dan ook een aantal zeer bijzondere gebouwen te bekijken, zoals het Casa de Musica van Rem Koolhaas, de faculteit bouwkunde van de universiteit en het theehuis van Boa Nova door Alvaro Siza. Laatstgenoemde heeft overigens ook prachtige zwembaden aan zee ontworpen. Ook is er prachtige oude architectuur te bewonderen, zoals het oude centrum Ribeira, wat op de Werelderfgoedlijst staat, of Sé, de kathedraal op de hoogste heuvel van de stad. Ook de Maria Pia-brug is een hoogtepunt, evenals het Serralves Museum, met een prachtige collectie moderne kunst. Wat ook niet mag ontbreken in een reis naar Porto is het proeven van portwijn in een van de wijnkelders in de stad.

Van en naar het vliegveld

Met vliegtickets naar Porto reis je naar het vliegveld Francisco Sa Carneiro, wat op 20 kilometer afstand van het centrum ligt. Een treinverbinding ontbreekt, maar met metro, bus of taxi is het centrum prima te bereiken. Iedere 30 minuten rijdt er een Aerobus richting centrum, die tevens bij de belangrijke hotels stopt. Met de metro ben je binnen 25 minuten in het centrum en deze rijdt zeer regelmatig. Een taxi is ook een mogelijkheid, een eigen auto huren des te leuker, ook om de mooie omgeving te verkennen.

Boek een goedkope reis naar Porto

Klaar om onder het genot van een glaasje port deze mooie Portugese stad te ontdekken? Vliegtickets.nl weet voor je de meest voordelige tickets op een rij te zetten. Boek nu jouw vliegtickets naar Porto!