Getoonde prijzen zijn vanaf-prijzen, exclusief € 29,50 boekingskosten.
Goedkope-vliegtickets-New York

Bezienswaardigheden New York

Bezienswaardigheden, tips en inspiratie voor New York

Ga jij vliegtickets naar New York boeken of heb je ze al in de pocket? Hoe dan ook begint nú de voorpret! Welke bezienswaardigheden staan op jouw must see-lijstje? Wij vertellen je graag meer over de tofste bezienswaardigheden van Amerikaanse metropool en welke evenementen je kan bezoeken. We hebben tips van ons en reizigers die je voor gingen. Check de blogs voor meer onmisbare highlights en jouw trip naar New York kan alleen maar beter worden.

Ontdek dé bezienswaardigheden van New York

#1 Vrijheidsbeeld

Goedkope vliegtickets New York

Het Vrijheidsbeeld is het symbool van de vrijheid én Amerika. Het Vrijheidsbeeld verwelkomt bezoekers al sinds 1886 en is misschien wel het meest beroemde beeld ter wereld. Neem vanaf Lower Manhattan een ferry naar Liberty Island, beklim het vrijheidsbeeld en bekijk het uitzicht vanuit The Crown van Lady Liberty. Skip de lange wachtrij en koop voor je reis tickets. Ook kom je met de ferry langs Ellis Island. Vroeger kwamen immigranten eerst hier aan voordat ze verder Amerika in mochten. Nu vind je hier een indrukwekkend museum.

#2 Empire State Building

Aanbiedingen United Airlines New York

Het Empire State Building is toch wel de meest iconische toren van Manhattan. Het gebouw geeft je een geweldig uitzicht over de stad en dát mag je niet missen tijdens je stedentrip naar New York. Koop een kaartje en stap in de lift. Binnen 1 minuut zoef je naar de 86ste verdieping waar je op het observatiedek geniet van een spectaculair uitzicht. Inmiddels is het One Trade Center het langste gebouw van de stad, ook hier geniet je van een indrukwekkend uitzicht. Nog geen genoeg gehad van de indrukwekkende skyline? Dan mag je Top of The Rock op het dak van Rockefeller Center ook zeker niet missen.

#3 Central Park

Goedkope-vliegtickets-New-York-centralpark

Big, bigger, biggest! Alles in Amerika is groots, zo ook het beroemde Central Park. Pak de fiets of trek je sneakers aan en ontdek het kloppende hart van ‘The Big Apple’. Een goede plek om te beginnen is het Bethesda Terrace. Hier dompel je je onder in de gezellige sfeer en dans je op de muziek van de straatmuzikanten. Zin in een wedstrijdje? Dit kan met kleine modelbootjes bij het Conservatory Water. Bezoek daarna Belvedere Castle voor een stukje geschiedenis. De parkdag sluit je natuurlijk af met een New York-pretzel. Yum!

New York-tip

Van team Vliegtickets.nl voor jou!

Judith (Coordinator Campaigns & Partnerships) heeft deze reistip voor je: koop een kaartje voor de Top of the Rock en ga net voor zonsondergang naar de top zodat je de skyline van New York in het daglicht ziet, de zon onder ziet gaan én vervolgens de skyline ook in het donker ziet met alle lichtjes. Dit alles met uitzicht op de Empire State Building en Central Park.

Welke jaarlijkse evenementen zijn er in New York?

19 sep

Feast of San Gennaro

Bezoek op 19 september de New Yorkse wijk ‘Little Italy’ voor het Feast of San Gennaro. Dit van oorsprong Italiaanse feest wordt hier uitgebreid gevierd met parades, kunst, wedstrijden en natuurlijk heel veel Italiaans eten. Proef het heerlijke eten bij een van de vele kraampjes. Grote trek? Doe dan mee aan de Cannelloni-eetwedstrijd!

28 nov

Thanksgiving

De Amerikaanse winkelketen Macy’s organiseert elk jaar op Thanksgiving de Macy’s Thanksgiving Parade. Deze parade is het startschot van het begin van de feestdagen en bestaat uit een optocht met enorme ballonnen van bekende figuren. Daarnaast lopen er ook vaak beroemdheden mee. In 2018 valt Thanksgiving op 22 november. Vliegtickets in november leveren je nóg meer voordeel op. Zo shop je op de dag na Thanksgiving, Black Friday, overal met korting.

31 dec

New Years Eve

De vuurwerkshow tijdens oud en nieuw in New York is toch wel een van de grootste én mooiste ter wereld. De gezellige sfeer en optredens van grote artiesten in de stad houden je de hele avond warm. Tel af naar het nieuwe jaar terwijl de kristallen bal neerdaalt op Times Square. Daarna barst het vuurwerk los en geniet je van een spectaculaire show. Enjoy!