Meest gestelde vragen

Vergelijk en vind de beste British Airways-vliegtickets

Alles over British Airways

Wat begon als Aircraft Transport & Travel in 1919 kennen we nu zo’n 100 jaar later als British Airways. Na een aantal fusies en naamsveranderingen kreeg de luchtvaartmaatschappij in 1974 dan ook écht de naam British Airways. Dit kwam voort uit de fusie tussen British Overseas Airways Corporation en British European Airways. Hedendaags heeft de airline haar eigen terminal op London Heathrow en vliegt ze naar maar liefst 170 bestemmingen in 70 landen wereldwijd. BA is oprichter van de OneWorld Alliance en lid van IATA. In 2018 heeft British Airways de award van Skytrax voor 'Best Cabin Crew in the UK' gewonnen. Bij British Airways heb je genoeg keuze voor jouw vliegtickets!

Klik meteen door naar informatie over de reisklassen, bagageregels, inchecken, beenruimte en stoelinformatie bij British Airways.

Laatste update: september 2018

Vlieg met British Airways: al bijna 100 jaar actief

De beste British Airways-vliegtickets

Wil jij met British Airways comfortabel de hele wereld over vliegen? Vanuit Londen vliegt British Airways naar maar liefst 170 bestemmingen werelwijd. Ben jij op zoek naar vliegtickets van British Airways, maar je hebt nog wat inspiratie nodig? Je vindt de beste British Airways-vliegtickets gemakkelijk op Vliegtickets.nl.

Goede redenen om met British Airways te vliegen

  • Spaar voor extra’s met BA Executive Club
  • Lid van OneWorld Alliance en IATA
  
  • Vliegt naar 170 bestemming in 70 landen wereldwijd
  • Een van de grootste luchtvaartmaatschappijen ter wereld

Wist je dit? British Airways:

  • bracht in 2012 de Olympische vlam naar Londen in de A319 genaamd ‘Firefly’.
  • vierde in oktober 2016 de 30ste verjaardag van de Dreamflight. Ze deed dit door 200 gehandicapte kinderen naar Florida te vliegen voor een 10-daagse trip.
  • haar eerste internationale vlucht ging van Londen naar Parijs. Aan boord was één passagier en een lading aan cargo waaronder kranten, Engelse Clotted Cream en jam.

Reisklassen bij British Airways

Als jij British Airways-vliegtickets boekt, wil je natuurlijk precies weten wat dit inhoudt. De verschillende reisklassen spelen hierin een grote rol.

Economy
Economy van British Airways beschikt over Euro Traveller en World Traveller. In beide vluchten geniet je van comfortabele, leren stoelen, een beweegbare hoofdsteun en op de meeste vluchten een gratis krant.

Bij World Traveller komt hier nog bij dat je je stoel prima naar achteren kan zetten en krijg je een kussen en deken. Zo kan je toch nog een beetje slapen aan boord. Geniet ook van heerlijke gerechten die zijn klaargemaakt door wereldberoemde chef-koks en kijk ondertussen de nieuwste films. Voor je het weet, ben je aangekomen op je eindbestemming.

Premium Economy (lange-afstandsvluchten)
Op de lange-afstandvluchten kan je ook Premium Economy boeken, dit heet World Traveller Plus. Hier heb je nét iets meer comfort dan in Economy. Hoe? Je zit in een bredere stoel, hebt meer beenruimte, maakt gebruik van een barservice en hebt geluidsisolerende koptelefoons zodat je even kan vergeten dat je in een vliegtuig zit.

Business
Bij Business heb je Club Europe en Club World. De cabine zit altijd aan de voorzijde van het vliegtuig. Bij Club Europe wordt de middelste stoel altijd vrij gehouden, zodat jij net iets meer privacy hebt. Je geniet van fantastische gerechten en drankjes. Daarnaast heb je op de grond altijd de snelste route, zodat jij als eerste in het vliegtuig zit én er weer uit bent.

Bij Club World krijg je onderweg een kussen en deken. Wil je nog meer? Op aanvraag krijg je ook nog sokken, een oogmasker, een tandenborstel en tandpasta. Jij komt fris en fruitig aan op je eindbestemming!

First
First van British Airways is op een aantal geselecteerde vluchten beschikbaar. Hier geniet je van  lle comfort en gemakken. Je hebt je eigen privéruimte, een stoel die volledig plat kan, geniet van heerlijke gerechten, toegang tot luxe lounges en spabehandelingen én je stapt ook nog eens als eerste in.

Wil je precies weten van welke voordelen je in elke klasse profiteert? Bekijk de details per reisklasse.

Bagageregels bij British Airways

De vliegtickets zijn binnen, dus het inpakken kan beginnen. Alleen hoe zwaar mocht je koffer ook alweer zijn? Of was het alleen handbagage? Allemaal logische vragen waarbij we je graag een handje helpen.

Handbagage

Het is fijn om je persoonlijke items dicht bij je te hebben. Daarom mag je ook handbagage meenemen aan boord. Bij British Airways moet je handbagage aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • 1 x handbagage: max. 45 x 56 x 25 cm
  • 1 x accessoire: max. 56 x 45 x 25 cm
  • Beide items max. 23 kg

Vliegtickets geboekt naar Brazilië Dan mag je handbagage meenemen met maximale afmetingen van 45 x 36 x 20 cm. Accessoire blijft hetzelfde formaat.

Ruimbagage

Het verschilt per vlucht en reisklasse hoeveel ruimbagage je mag meenemen. Check ook altijd even de bevestigingsmail van je vlucht. Hier vind je ook informatie over hoeveel bagage je mag meenemen.

   Aantal Maximaal gewicht
Basic-vliegtickets Geen ruimbagage Mogelijkheid om bij te boeken
Economy 1 x ruimbagage Elk max. 23 kg
Premium Economy 2 x ruimbagage 8 kg
Business Class 2 x ruimbagage Elk max. 32 kg
First Class 3 x ruimbagage Elk max. 32 kg


Kosten

Als je meer bagage wilt meenemen dan is toegestaan, betaal je hier extra kosten voor. Hoeveel precies? Dat vind je terug op de website van British Airways.

Inchecken bij British Airways

Hoe laat moet je ook alweer op de luchthaven aanwezig zijn? En inchecken thuis of toch niet? We geven je alle informatie, zodat jij helemaal klaar bent om op reis te gaan!

(Online) inchecken bij British Airways

Online inchecken is toch écht de makkelijkste en snelste manier. Niet alleen mogelijk via de website van British Airways, maar ook via de BA-app. Vanaf 24 uur voor vertrek kun je dit al doen. Na het inchecken, ontvang je jouw boardingpass gewoon op je telefoon.

Naast online inchecken, is het ook mogelijk om op de luchthaven de check-in te doen. Dit doe je via de selfservice-kiosks of bij de incheckbalie. Bij de selfservice-kiosk scan je jouw paspoort en vul je het ticketnummer of boekingscode in. Voor je het weet, heb je jouw boardingpass in handen.

Moet je nog bagage afleveren? Dan is het ook gewoon mogelijk om bij de kiosks in te checken. Je brengt daarna je bagage naar het bagageafgiftepunt en loopt daar naar de gate.

Overzicht geadviseerde tijden British Airways
Online inchecken

24 uur voor vertrek

Sluitingstijd incheckbalie

60 minuten voor vertrek


Wij adviseren je om altijd ruim op tijd aanwezig te zijn op de luchthaven. Vooral in vakantieperiodes is dit noodzakelijk. Paspoort- en veiligheidscontroles kunnen langer duren dan verwacht. Vergeet daarnaast niet de afstand naar je gate. Jij wilt niet opeens dat laatste stukje een sprintje moeten trekken

Beenruimte en stoel reserveren bij British Airways

Zie hieronder een overzicht van de stoelinformatie van British Airways.

   Beenruimte Naar achteren verstelbaar & kosten
Stoel met standaard beenruimte 79 cm N.v.t. & kosteloos


Kosten

Het is mogelijk om een stoel te reserveren, maar hier kunnen extra kosten aan verbonden zitten. Sowieso als je Basic-vliegtickets hebt aangeschaft. Bij de andere tarieven kies je bij het online inchecken gratis een stoel uit. Wil je weten wat de beste zitmogelijkheden zijn? Bekijk dan deze seat-maps eens.

Veilig boeken en betalen

Zo denken onze klanten over ons

8.9
Goed 585 beoordelingen

Beste aanbieder van vliegtickets in Nederland