Meest gestelde vragen

Vergelijk en vind de goedkoopste SunExpress-vliegtickets

Alles over SunExpress

SunExpress werd in oktober 1989 opgericht door vliegtuigmaatschappijen Turkish Airlines en Lufthansa. Hedendaags vervoert ze zo’n zeven miljoen passagiers per jaar. Met meer dan 25 jaar ervaring en een lange geschiedenis in niet alleen Duitsland, maar ook in Turkije, is SunExpress uitgegroeid tot dé vakantiespecialist voor vluchten naar, maar ook buiten Turkije. SunExpress heeft zo’n 3000 werknemers in Turkije en Duitsland. De airline heeft een goede reputatie op het gebied van innovatie en interculturele betrekkingen en heeft inmiddels een vloot van 74 moderne vliegtuigen. SunExpress kreeg onlangs nog een onderscheiding van Skytrax World Airlines Awards. Namelijk de award voor 'Best Leisure Airline in Turkey'. 

Klik meteen door naar informatie over de reisklassen, bagageregels, inchecken, beenruimte en stoelinformatie bij SunExpress. 

Laatste update: april 2018

Vlieg met SunExpress naar topbestemmingen in Europa

De beste SunExpress-vliegtickets

Wil jij met SunExpress comfortabel de hele wereld over vliegen? Boek dan nu je vliegtickets naar jouw favoriete bestemming. SunExpress vliegt vanaf Brussel en vanaf Amsterdam 

Je vindt de beste SunExpress-vliegtickets gemakkelijk op Vliegtickets.nl.

Goede redenen om met SunExpress te vliegen

 • Moderne vloot
 • Minimaal 20 kg gratis ruimbagage
 
 • Hoge kwaliteitseisen
 • Media inMotion-entertainmentsysteem

Wist je dit? SunExpress:

 • is de grootste werkgever in Antalya
 • heeft vluchten naar meer dan 100 bestemmingen
 • staat voor baby’s van 0-2 jaar ook gratis 20 kg ruimbagage toe
 • verzorgt naast lijnvluchten ook chartervluchten

Reisklassen bij SunExpress

Omdat de reis net zo belangrijk is als het bereiken van de bestemming, zorgt SunExpress ervoor dat je ook in de economy class geniet van een prettige reis. Ontspannen aankomen op de bestemming, dat willen we allemaal!

Je kan een keuze maken uit drie verschillende categorieën vliegtickets: SunEco, SunClassic en SunPremium. SunEco is de voordeligste categorie, waarbij 20 kg ruimbagage is inbegrepen, maar geen maaltijden of drankjes. Het reserveren van een zitplaats is alleen mogelijk tegen een toeslag. Bij SunClassic en SunPremium profiteer je wel van gratis zitplaatsreservering en zijn er ook snacks of maaltijden inbegrepen.

Profiteer bij SunExpress aan boord van:

 • het aanbod van SunCafé (afhankelijk van de vliegtickets die je hebt geboekt zijn er soms maaltijden en drankjes inbegrepen);
 • winkelaanbod met diverse aanbiedingen;
 • in-flight entertainmentsysteem Media inMotion op WiFi.

Bagageregels bij SunExpress

Hoe zwaar mag je koffer zijn? Of mag je alleen handbagage meenemen op je reis? We beantwoorden hier al je vragen over de bagagevoorwaarden bij SunExpress. Tip: kijk voor vertrek ook nog even op de website van SunExpress zelf. Bagageregels veranderen namelijk nog wel eens.


Handbagage

Bij SunExpress reis je standaard met handbagage. Hiervoor gelden de volgende voorwaarden:

 • 1 x handbagage + 1 accessoire
 • 1 tas of koffertje max: 55 x 40 x 23 cm (max. 8 kg)
 • 1 accessoire: handtas, camera of wandelstok


Ruimbagage

Hoeveel stuks ruimbagage je mag meenemen, verschilt per vliegticket. Zie hieronder een overzicht voor de verschillende categorieën.

  SunEco SunClassic SunPremium
Vluchten naar Turkije 20 kg ruimbagage 25 kg ruimbagage 30 kg ruimbagage
Internationale vluchten 20 kg ruimbagage 25 kg ruimbagage 30 kg ruimbagage
Vluchten binnen Turkije 15 kg ruimbagage 20 kg ruimbagage 25 kg ruimbagage


Wil je checken hoe het zit voor jouw vlucht? Dat doe je hier.


Kosten

Als je extra bagage mee wilt nemen, kan dat tegen betaling. De daarvoor geldende kosten en een compleet overzicht van bagagetarieven vind je hier.

Inchecken bij SunExpress

Hoe zit het ook alweer? Hoe lang van tevoren moet je op het vliegveld zijn en hoe werkt online inchecken? We geven je alle informatie op een rij zodat je goed voorbereid op reis kan gaan!

(Online) inchecken bij SunExpress

Er zijn twee opties voor het inchecken bij SunExpress. De eerste is inchecken op de luchthaven zelf bij de incheckbalies.De andere is online inchecken. Online inchecken is verreweg de snelste en eenvoudigste manier. Dit is vanaf 24 uur voor vertrek al mogelijk op de site van SunExpress. De voordelen? Je checkt in waar je wilt, thuis of op kantoor en je bespaart tijd op de luchthaven!

Wil je liever iets meer persoonlijke begeleiding? Geen probleem. Dan ga je op de luchthaven langs de incheckbalie waar ze je met alle liefde helpen met het inchecken. Heb je ook ruimbagage om in te checken, maar al thuis ingecheckt? Deze geef je dan gewoon af bij de balie van SunExpress.

Overzicht geadviseerde tijden SunExpress
Online inchecken

Vanaf 24 uur voor vertrek al mogelijk

Fysiek inchecken

2 uur van tevoren

Begin boarden

30 minuten voor vertrek (binnen Turkije)

45 minuten voor vertrek (internationaal)

Sluiten gate

Je dient uiterlijk op bovenstaande tijdstippen aanwezig te zijn voor boarding anders is je stoel niet gegarandeerd


In het algemeen geldt het advies op ruim op tijd op de luchthaven te zijn. Vooral in drukke vakantieperiodes is dit noodzakelijk. Paspoort- en veiligheidscontroles en het instappen kunnen langer duren dan verwacht.

Beenruimte en stoel reserveren bij SunExpress

Zie hieronder een overzicht van de stoelinformatie in de verschillende reisklassen van SunExpress.

  Beenruimte Stoelbreedte
Economy Class 74 cm 45- 48 cm Naar achteren verstelbaar


Kosten

Het selecteren van een standaard Economy stoel wordt kosteloos voor je gedaan door SunExpress, maar kan tijdens het online inchecken nog gewijzigd worden. Vanaf zes weken voor vertrek is het mogelijk om een stoel te reserveren. Hiervoor betaal je dan mogelijk wel een toeslag. Dit ligt ook aan het categorie vliegticket die je hebt geboekt.

Veilig boeken en betalen

Zo denken onze klanten over ons

8.9
Goed 585 beoordelingen

Beste aanbieder van vliegtickets in Nederland