Meest gestelde vragen

Vergelijk en vind de goedkoopste Wizz Air-vliegtickets

Alles over Wizz Air

De jonge Hongaarse luchtvaartmaatschappij Wizz Air is in juni 2003 opgericht. Het idee voor Wizz Air werd geboren toen zes mensen met uiteenlopende expertises in de luchtvaart in zee gingen met József Váradi, die toen CEO was van Malév Hungarian Airlines. Nog geen drie maanden later werd het bedrijf geregistreerd en was het klaar om te gaan vliegen. De eerste vlucht steeg op 19 mei 2004 op van Katowice naar Londen. Nu vliegt de airline naar maar liefst 147 bestemming in 44 landen. Het doel van Wizz Air is om vliegen betaalbaar te maken voor alle reizigers binnen de EU. Ze probeert dit te bereiken door te vliegen met één reisklasse waardoor ze de goedkoopste vluchten kan aanbieden. Daarnaast vliegt ze naar een combinatie van primaire, secundaire en regionale luchthavens. Vanuit Nederland vliegt Wizz Air vanaf Eindhoven.

Klik meteen door naar informatie over de reisklassen, bagageregels, incheckenbeenruimte en stoelinformatie bij Wizz Air.  

Laatste update: september 2018

Voor voordelige vluchten binnen Europa, kies je Wizz Air

De beste Wizz Air-vliegtickets

Wil jij met Wizz Air comfortabel binnen Europa vliegen? Deze airline biedt lowcost-vluchten aan naar 147 bestemmingen in 44 landen. Vliegtickets boeken van Wizz Air? Bekijk de topbestemmingen en laagste tarieven. Je vindt de beste Wizz Air-vliegtickets gemakkelijk op Vliegtickets.nl.

Wist je dit? Wizz Air:

  • heeft haar hoofdkantoor in Budapest
  • is de grootste Hongaarse airline
  • kreeg in 2015 als merk een compleet nieuwe uitstraling
  • is een jonge en moderne luchtvaartmaatschappij met meer dan 2600 mensen in dienst

Reisklassen bij Wizz Air

Bij Wizz Air vliegen ze met één reisklasse om zo de goedkoopste vliegtickets aan te kunnen bieden. In deze klasse zitten nog wel drie verschillende tarieven.

Basistarief
Met het basistarief vlieg jij zonder ingecheckte bagage. Je neemt alleen handbagage mee en hebt de mogelijkheid om online in te checken op basis van stoelkeuze.

WIZZ Go
Bij WIZZ Go is het mogelijk om meer in te pakken, maar toch te besparen. Je hebt je eigen stoelkeuze, een stuk ingecheckte bagage, handbagage gegarandeerd in de cabine én je stapt als eerste in het vliegtuig. Je kan daarnaast al 30 dagen voor vertrek online inchecken.

WIZZ Plus
Wil jij op alles voorbereid zijn en genieten van de best mogelijk service? Ga dan voor WIZZ Plus. Je mag een stoel reserveren met extra beenruimte en hebt de mogelijkheid om zonder extra kosten je vluchtdatum te wijzigen. Inpakken is ook geen probleem meer, want met 32 kg aan ingecheckte bagage neem jij alles mee op reis.

Wil je precies weten van welke voordelen je in elke tarief profiteert? Bekijk de details per tarief.

Bagageregels bij Wizz Air

Als je jouw vliegtickets van Wizz Air hebt aangeschaft wil je natuurlijk ook weten hoeveel bagage je mag meenemen. Niet alleen ruimbagage, maar ook handbagage. Hieronder bespreken we de bagageregels van Wizz.

Handbagage

Iedereen die met Wizz Air vliegt, mag het volgende meenemen:

  • Handbagage: max. afmetingen 55 x 40 x 23 cm
  • Max. 10 kg

Bij de tarieven WIZZ Go en Plus mag je naast je handbagage ook nog een kleine item meenemen (max. 40 x 30 x 18 cm). Deze moet onder de stoel voor je passen.

Ruimbagage

Het verschilt per tarief hoeveel ruimbagage je mag inchecken. Zie hieronder het complete overzicht.

Tarief Aantal Gewicht
Basis Geen ruimbagage Ruimbagage is bij te boeken
WIZZ Go 1 x ruimbagage Max. 20 kg
WIZZ Plus 1 x ruimbagage Max. 32 kg


Kosten

Als je meer bagage wilt meenemen dan is toegestaan, betaal je hier extra kosten voor. Wizz Air heeft hiervoor de bagage-calculator waar je dit precies kan uitrekenen.

Inchecken bij Wizz Air

De vliegtickets zijn al een tijdje binnen en de tassen zijn gepakt. Nu alleen nog even inchecken. Maar op welke manier ga je dat doen? Op de luchthavené of onderweg of thuis? Lees even verder!

(Online) inchecken bij Wizz Air

Online inchecken is toch wel dé manier om in te checken. Je vermijdt de wachtrijen op de luchthaven, checkt in vanaf je luie stoel en ontvangt je boardingpass gewoon op je mobiele telefoon. Met de Wizz Air-app gaat dit helemaal gemakkelijk!

Bij Wizz Air stimuleren ze je om online in te checken. Als je bij de luchthaven incheckt, betaal je hier namelijk voor. Dit geldt niet bij luchthavens waar het niet mogelijk is om online in te checken.

Overzicht geadviseerde tijden Wizz Air
Online inchecken

Als je een stoel hebt gereserveerd: 30 dagen voor vertrek

Als je geen stoel hebt gereserveerd: 48 uur voor vertrek

Fysiek inchecken

Begint 2 uur van te voren, eindigt 40 minuten voor vertrek

Aanwezig bij de gate

Op z’sn laatst 30 minuten voor vertrek


In het algemeen geldt het advies om ruim op tijd op de luchthaven te zijn. Vooral in drukke vakantieperiodes is dit noodzakelijk. Paspoort- en veiligheidscontroles en het instappen kunnen langer duren dan verwacht.

Beenruimte en stoel reserveren bij Wizz Air

Zie hieronder een overzicht van de stoelinformatie van Wizz Air.

   Beenruimte Naar achteren verstelbaar
Standaardstoel Circa 78 cm 45,72 cm


Wil je de stoelindeling van het toestel waarmee je vliegt bekijken? Dat kan hier.

Kosten

Als je voor het basistarief gaat en je wilt zelf een stoel uitkiezen, zijn hier extra kosten aan verbonden. Bij WIZZ Go heb je een gratis stoelkeuze exclusief eerste rij en stoelen met extra beenruimte. Bij WIZZ Plus is dit inclusief eerste rij en stoelen met extra beenruimte.

Veilig boeken en betalen

Zo denken onze klanten over ons

8.9
Goed 585 beoordelingen

Beste aanbieder van vliegtickets in Nederland