Meest gestelde vragen

De goedkoopste prijs

Boek nu

Reizigers beoordeling

Athene reizigers beoordelen
Vliegtickets.nl met een:
Bekijk beoordelingen

Tevreden klanten

91% van onze klanten beveelt ons aan
Bekijk reviews

Goedkope vliegtickets Athene!

Vliegtickets naar Athene

In het oude Athene is de Westerse beschaving geboren. De Griekse hoofdstad kent een lange en unieke geschiedenis die nog duidelijk zichtbaar is in het huidige stadsbeeld. Bezoekers komen van heinde en ver om de schoonheid en historische grandeur van de klassieke oudheid te ervaren. Met de Akropolis, de berg die onder andere het beroemde Parthenon huisvest, als hoogtepunt. Naast al het historisch schoon heeft de stad ook een modern karakter door stijlvolle restaurants en modieuze winkels. Athene is simpelweg een stad waar je geweest moet zijn, dus boek nu uw vliegtickets naar Athene!

Bezienswaardigheden

Liefhebbers van cultuur kunnen hun hart ophalen in Athene, daar in deze stad 'cultuur' praktisch is uitgevonden. De vele overblijfselen uit de klassieke oudheid zijn hier getuige van, met het Akropolis als absoluut hoogtepunt. Op deze berg staan het Parthenon, de Nikètempel en het Erechtheion. De Tempel van de Olympische Zeus en de Tempel van Dionysos zijn eveneens hoogtepunten van de stad. Naast de eeuwenoude tempels zijn er ook musea waar overblijfselen uit de oudheid te bewonderen zijn. De buurten van de stad, zoals de oude volksbuurt Pláka en de vele pleinen geven de stad haar charmante karakter. Uiteraard is Athene ook de stad waar de Olympische Spelen zijn geboren, een bezoek aan het oude en nieuwe stadion mag niet ontbreken. Met vliegtickets naar Athene op zak bent u verzekerd van een heerlijke vakantie!

Van en naar het vliegveld

Het vliegveld van Athene, genaamd Elefthérios Venizélos, ligt 30 kilometer ten oosten van de stad. Er is een goede metroverbinding met het centrum. Metrolijn M3 rijdt van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat tussen vliegveld en centrum. De metro rijdt twee keer per uur en doet er 40 minuten over. Bussen richting het centrum vertrekken vanaf de aankomsthal en hetzelfde geldt voor taxi's, die uiteraard duurder zijn dan de overige opties. Het is ook goed mogelijk om direct van het vliegveld richting een van de eilanden te vertrekken met het openbaar vervoer. Vliegtickets naar Athene openen tal van mogelijkheden!

Boek uw vliegtickets naar Athene

Met Vliegtickets.nl vindt u gemakkelijk uw weg naar Athene, stad van de klassieke oudheid en tal van bezienswaardigheden. Boek uw vliegtickets naar Athene op Vliegtickets.nl!

Lees verder
Verberg tekst