Meest gestelde vragen

Vergelijk en vind de goedkoopste Vueling-vliegtickets

Alles over Vueling

Maak kennis met Vueling - de Spaanse luchtvaartmaatschappij die op 16 mei 2004 haar startsein afgeeft met de lancering van haar website. Op 1 juli vliegt ze voor het eerst tussen Barcelona en Ibiza. Ze begon met twee vliegtuigen en vier routes en heeft dit hedendaags uitgebreid naar meer dan 120 bestemmingen in Europa, Noord-Afrika en het Nabije Oosten. Vueling werkt met het Punto-programma voor bijzondere upgrades en is sinds 2013 lid van de International Airlines Group samen met Iberia en British Airways. In 2018 is Vueling uitgeroepen tot 'Best Low-Cost Airline in Spain' door Skytrax. Bij Vueling vind je de perfecte vliegtickets voor rechtstreekse vluchten en vluchten van en naar Barcelona en Rome.

Klik meteen door naar informatie over de reisklassen, bagageregels, incheckenbeenruimte en stoelinformatie bij Vueling.

Laatste update: september 2018

Boek jouw goedkoopste Europa-vliegtickets met Vueling

De beste Vueling-vliegtickets

Wil jij met Vueling comfortabel Europa en verder over vliegen? Met Vueling vlieg je naar meer dan 120 mooie Europese bestemmingen. Ben jij op zoek naar Vueling-vliegtickets? Bekijk dan de topbesttemingen en aanbieding van deze airline. Je vindt de beste Vueling-vliegtickets gemakkelijk op Vliegtickets.nl.

Goede redenen om met Vueling te vliegen

 • Vliegt naar 156 bestemmingen in Spanje, Europa, Noord-Afrika en het nabije Oosten
 • Spaar voor bijzondere voordelen met het Punto-Programma
  
 • Lid van de OneWorld alliance
 • Beschikt sinds 2012 over het prestigieuze veiligheidscertificaat IOSA van IATA

Wist je dit? Vueling:

 • had een aantal bijzondere concerten aan boord. Dit begon in 2006 met een klassiek concert boven de wolken met het Orkest van het Gran Teatre del Liceu. In 2008 kwam David Guetta aan boord om de reizigers naar Ibiza in de goede stemming te brengen.
 • heeft een Airbus A320 laten ontwerpen door Jade Jagger (ja, inderdaad: de dochter van Mick Jagger).
 • had in juni 2012 meer passagiers vervoerd dan het aantal inwoners van Spanje bij elkaar. Ze zaten toen namelijk op 50 miljoen passagiers.
 • is maatschappelijk verantwoordelijk. Zo houdt ze zich onder andere bezig met het project ‘Save the Children’.

Reisklassen bij Vueling

Bij Vueling boek je vliegtickets in verschillende ‘Vueling-tarieven’s. Jij wilt natuurlijk precies weten wat je eigenlijk boekt. Daarom leggen we de verschillende tarieven even uit.

Tarief Basic

Bij Tarief Basic ben je verzekerd van een vliegticket voor de beste prijs. Je neemt daarnaast geen bagage mee en reserveert je stoel bij het inchecken.

Tarief Optima
Wil jij van te voren je stoel kiezen en ook nog eens op de voorste of laatste rijen plaatsnemen? Dan boek je het Optima-tarief. Dit tarief is vooral handig als je ook graag een koffer mee wilt nemen op reis.

Tarief Excellence
Genieten van alle voordelen bij Vueling? Dan kies je voor het Excellence-tarief. Jij neemt twee koffers mee naar je bestemming, hebt flexibiliteit in je ticket, voorrang bij het instappen en toegang tot de VIP-zalen in bijvoorbeeld Amsterdam, Barcelona en Parijs.

Wil je precies weten van welke voordelen je in elke klasse profiteert? Bekijk de details per reisklasse.

Bagageregels bij Vueling

De vliegtickets zijn al een tijdje geleden aangeschaft en het is eindelijk zover om de tassen te gaan inpakken. Alleen hoeveel mocht je ook alweer precies meenemen? Of was het alleen handbagage? Wij vertellen je graag meer over de bagageregels van Vueling.

Handbagage

Bij Vueling mag je aan boord altijd handbagage meenemen. Zo heb je jouw belangrijkste spullen altijd bij de hand. Ook mag je nog een kleinere tas meenemen. Zo houd je zeker alles bij de hand! Jouw bagage moet voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • 1 x handbagage + 1 accessoire
 • Handbagage: max. 55 x 40 x 20 cm
 • Accessoire: max. 35 x 20 x 20 cm
 • Gewicht handbagage: max. 10 kg


In het Excellence-tarief mag je handbagage meenemen tot 14 kg.

Ruimbagage

Bij Vueling mag je bij de tarieven Optima en Excellence ruimbagage inchecken.

 • Optima: 1 koffer van max. 23 kg
 • Excellence: 2 koffers van elk max. 23 kg

Kosten

Je mag maximaal drie koffers per persoon inchecken. Het past allemaal niet? Geen probleem, dan is het mogelijk om bagage bij te boeken. Bekijk hier hoeveel het kost om bagage bij te boeken.

Inchecken bij Vueling

Vliegtickets geboekt, tassen ingepakt - het is tijd om naar het vliegveld te gaan. Alleen hoe laat moet je ook alweer aanwezig zijn? Hoe ga je inchecken? Wij helpen je een handje!

(Online) inchecken bij Vueling

Bij Vueling kan je online inchecken tot 4 uur voor je vertrek. Het enige wat je nodig hebt, is je reserveringscode. Voor je het weet, print je jouw boardingpass of staat die gewoon op je telefoon.

Het is ook nog mogelijk om langs de incheckbalie te gaan als je iets meer assistentie nodig hebt. Hier drop je ook je bagage. Daarnaast staan op het vliegveld van Barcelona ook nog de Vueling selfservice-kiosks. Hier check je in met je paspoort en/of e-ticketnummer en heb je vrij snel je boardingpass in handen.

Overzicht geadviseerde tijden Vueling
Online inchecken

Tot 4 uur voor vertrek

Incheckbalie openingstijd

2 uur voor vertrek

Incheckbalie sluitingstijd

45 minuten voor vertrek

Sluiten gate

20 minuten voor vertrek

Deze tijden kunnen per luchthaven verschillen. Check daarom altijd je reserveringsinformatie of de site van de luchthaven voor de laatste update.

In het algemeen geldt het advies om ruim op tijd op de luchthaven te zijn. Vooral noodzakelijk in drukke vakantieperiodes. Paspoort- en veiligheidscontroles duren soms langer dan verwacht. Ook de afstand naar je gate kan nog wel eens tegenvallen. Jij wilt hier niet zwetend en hijgend aankomen.

Beenruimte en stoel reserveren bij Vueling

   Beenruimte Naar achteren verstelbaar & kosten
Stoel met standaard beenruimte 76 cm N.v.t. & kosteloos
Voorkeursstoel Tot 15% (Priority) of 40% (XL) meer ruimte Vanaf € 11,99 p.p


Kosten

Het is mogelijk om een voorkeursstoel te kiezen. Bij Vueling heb je keuze uit een XL-stoel voor meer comfort, een Excellence-stoel, omdat je nou eenmaal veeleisend bent, een priority-stoel aangezien je haast hebt en een extra stoel, omdat je meer comfort nodig hebt. Deze boek je gemakkelijk via de website van Vueling.

Veilig boeken en betalen

Zo denken onze klanten over ons

8.9
Goed 585 beoordelingen

Beste aanbieder van vliegtickets in Nederland